Afbeelding
Transport & Logistiek

Waar anders dan in Rotterdam vindt men een team van advocaten dat gespecialiseerd is in het juridisch ondersteunen van spelers in het logistieke proces. Of het nu gaat om rederijen, luchtvaartmaatschappijen, logistieke dienstverleners of op- en overslagbedrijven, in de logistiek is tijd vaak een factor en moet snel geschakeld kunnen worden. Wij kennen de markt en wij zijn bekend met uw activiteiten en de specifieke juridische uitdagingen die deze met zich meebrengen.

Met onze expertise zijn wij in staat om snel en adequaat te adviseren over logistieke contracten en scheepsbouwcontracten, maar ook over joint ventures of andere samenwerkingen. Binnen ons kantoor is gespecialiseerde kennis aanwezig van het recht toepasselijk op de diverse vervoersmodaliteiten (zee, binnenvaart, weg, lucht en spoor). Naast typisch maritieme zaken als aanvaring, hulpverlening en averij grosse, zijn ook experts aanwezig op de meer “droge” onderdelen van het recht, zoals het ruimtelijk bestuursrecht. Uiteraard weten cliënten de weg naar Leeman Verheijden Huntjens Advocaten ook te vinden voor zaken als het leggen van een scheepsbeslag of het afhandelen van vertragingsclaims.

Onze advocaten treden onder meer op voor luchtvaartmaatschappijen, reders, hun aansprakelijkheidsverzekeraars, cascoverzekeraars, bevrachters, vervrachters, logistieke dienstverleners, ladingbelanghebbenden en scheepswerven.

terug naar overzicht

Zwaardere verantwoordelijkheid beroepschauffeurs in het verkeer; verplicht standaardmodel vrachtwagencabine?

Een vuilniswagen met een chauffeur en een bijrijder. Een bekend fenomeen op de Nederlandse wegen. Maar is een chauffeur van een vrachtwagen verantwoordelijk voor een ongeval veroorzaakt door toedoen van een bijrijder? Ja, oordeelde de Rechtbank Rotterdam recent. Bovendien rust op beroepschauffeurs een zwaardere verantwoordelijkheid in het verkeer.

Publicatie Tijdschrift Vervoer & Recht

Onze juridisch medewerker Menno van den Berg heeft een mooie publicatie op zijn naam staan in het Tijdschrift Vervoer & Recht.

 

NT Multi Modal Event Zwolle

Het multimodaal vervoer in Nederland is constant in beweging. Achterlandverbindingen, schaalvergroting, volumes, digitalisering en kosten. Allemaal onderwerpen die dagelijks aan de orde komen. Expediteurs, verladers, vervoerders, op- en overslagbedrijven en ondernemers uit de hele Transport & Logistiek sector kwamen op 19 oktober 2017 bijeen op het NT Multi Modal Event.

Logistiekdag 2017: ‘Samen is niet alleen’

Op 9 februari jl. vond de jaarlijkse Logistiekdag in Tilburg plaats. Tijdens dit evenement kunnen logistieke professionals zich tijdens het workshopprogramma en het congres laten bijpraten over de laatste marktontwikkelingen. Namens de branchegroepen Transport & Logistiek en Haven & Handel van Leeman Verheijden Huntjens Advocaten waren Peter Verheijden en Justin de Vries aanwezig.

Bouwe Bos

procesvoering

+31 (0)10 209 27 63 bos@lvh-advocaten.nl
Hein Kernkamp

scheepvaart, wegtransport, procesvoering, onderneming en aandeelhouders

+31 (0)10 209 27 63 kernkamp@lvh-advocaten.nl
Michelle Reevers

incasso, onderneming en aandeelhouders, luchtvaart

+31 (0)10 209 27 75 reevers@lvh-advocaten.nl
Peter Verheijden

commerciële samenwerkingen, 
overnames en arbeidsrecht

+31 (0)10 209 27 76 verheijden@lvh-advocaten.nl
Justin de Vries

onderneming en aandeelhouders, faillissementen en herstructurering

+31 (0)10 209 27 52 devries@lvh-advocaten.nl

Meer advocaten >