Afbeelding
Energie & Industrie

Onze specialisten hebben relevante kennis van de Energie- en Industriesector en treden op voor het (groot) mkb. Onder meer adviseren wij tankstation-exploitanten, oliehandelaren, bedrijven in de (petro)chemie, installatiebedrijven en bedrijven in de maakindustrie. Op het vlak van duurzame energie staan wij projectontwikkelaars, producenten en belanghebbenden (zoals particulieren) bij.

Adviseren en procederen

Wij adviseren over zaken als de exploitatie of overname van tankstations, maar ook over perikelen bij de oprichting van windmolens en zonneparken. Hiernaast zijn wij betrokken bij het opzetten en beëindigen van allerlei commerciële samenwerkingsverbanden. Verder kunnen wij u begeleiden bij bestuurs- en milieurechtelijke aangelegenheden, zoals vergunningaanvragen, handhavingskwesties en bodemverontreiniging.

Naast het geven van advies, wordt door ons veelvuldig geprocedeerd over uiteenlopende conflicten die in de sector kunnen ontstaan.

Branchekennis

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Energierecht en bezoeken regelmatig evenementen om onze branchekennis bij te houden en te vergroten. Ook denken wij graag met u mee over innovatieve ontwikkelingen en uitdagingen in de branche.

Onze specialisten zijn u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bouwe Bos of Peter Verheijden.
 

terug naar overzicht

Wie heeft recht op het tankstation bij einde huurovereenkomst?

De wet geeft een regeling voor het beantwoorden van deze vraag, maar in de huurovereenkomst mogen afwijkende afspraken worden gemaakt. In de praktijk gebeurt dat ook, maar vaak zijn deze afspraken niet duidelijk of gedateerd. Dat biedt kansen en bedreigingen.

Wijziging terugvordering BTW op oninbare vorderingen

Welke ondernemer heeft ze niet; oninbare vorderingen? Om meer dan één reden is dit zeer vervelend. In dit artikel richt ik mij op de teruggave van btw op oninbare vorderingen. Met ingang van 1 januari 2017 is de regelgeving versoepeld.

3e editie Tankstation Vakbeurs

Op dinsdag 15 november jl. vond de derde editie van de Tankstation Vakbeurs plaats. Tijdens het workshopprogramma en het congres konden de veertienhonderd bezoekers zich laten bijpraten over de laatste marktontwikkelingen. Namens de branchegroep Energie & Industrie van Leeman Verheijden Huntjens waren Bouwe Bos, Daniel van Genderen en Justin de Vries aanwezig.

Een zonnepark roerend of onroerend?

Zonder energie staat alles stil. Bij energie wordt de focus in toenemende mate, mede gestimuleerd door overheidsmaatregelen (o.a. subsidies), gericht op alternatieve energiebronnen. Veelal spreekt men dan over ‘groene energie’ en een goed voorbeeld daarvan is zonne-energie. 

Bouwe Bos

procesvoering

+31 (0)10 209 27 63 bos@lvh-advocaten.nl
Daniël van Genderen

procesvoering, aanbestedingen, onderneming en overheid

+31(0)10 206 17 81 vangenderen@lvh-advocaten.nl
Ben van Nieuwaal

onderneming en overheid

+31 (0)10 206 17 81 vannieuwaal@lvh-advocaten.nl
Peter Verheijden

commerciële samenwerkingen, 
overnames en arbeidsrecht

+31 (0)10 209 27 76 verheijden@lvh-advocaten.nl
Justin de Vries

onderneming en aandeelhouders, faillissementen en herstructurering

+31 (0)10 209 27 52 devries@lvh-advocaten.nl

Meer advocaten >