Afbeelding

Procesvoering

Procederen is voor onze advocaten geen doel op zich. Indien u als ondernemer een probleem hebt met bijvoorbeeld een zakenrelatie zal in eerste instantie gekeken worden, op basis van de informatie en een goede analyse van de feiten, of er tot een efficiënte en voor u werkbare oplossing kan worden gekomen. Als blijkt dat er moet worden opgetreden, worden de kansen en risico’s van een juridische procedure inzichtelijk gemaakt. Factoren die daarbij een rol spelen zijn onder meer de duur van zo’n procedure, de kosten en de baten.

Wij beschikken over ruime ervaring in procederen. We treden onder meer op in geschillen bij koop, afgebroken onderhandelingen of de dreiging daarvan, in geschillen over de vraag of er een overeenkomst tot stand is gekomen, over toepasselijkheid van algemene voorwaarden, geschillen tussen aandeelhouders, bestuurders en/of vennoten en in geschillen over bedrijfsovernames.

In procedures wordt u bijgestaan door een team van gespecialiseerde advocaten, bestaande uit partners en medewerkers met het juiste ervaringsniveau. Wij garanderen de snelheid en ervaring die in uw bedrijfsbelang vereist is. Dat kan zijn het voeren van een bodemprocedure en/of een kort geding, het leggen van beslag en het doen executeren van vonnissen, kortom alle maatregelen die nodig zijn om uw belangen te behartigen.

terug naar overzicht

Overkreditering. Rechtbank wijst vordering Rabobank tot terugbetaling restschuld af

De schending van de zorgplicht van de bank bij het verlenen van een hypothecaire geldlening kan vergaande gevolgen hebben voor de bank, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland van 12 oktober 2016.

Na regen komt zonneschijn

Op de laatste dag van 2015 is één van Nederlands grootste warenhuizen in staat van faillissement verklaard. Het faillissement van V&D had voor verschillende partijen nadelige gevolgen. Zo ook voor Senz, een leverancier van stormparaplu’s. Senz had paraplu’s aan V&D geleverd waarvan een groot gedeelte onbetaald was gebleven.

Schadeclaim tegen kartel truckfabrikanten

Op 19 juli 2016 heeft de Europese Commissie de hoogste boete ooit uitgedeeld aan Europese truckfabrikanten. De fabrikanten maakten onderdeel uit van een kartel. Het betreft de fabrikanten MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco en DAF.

Beslag op de koopsom onder de koper

De koper van een huis wordt beter beschermd.

Bouwe Bos

procesvoering

+31 (0)10 209 27 63 bos@lvh-advocaten.nl
Hein Kernkamp

scheepvaart, wegtransport, procesvoering, onderneming en aandeelhouders

+31 (0)10 209 27 63 kernkamp@lvh-advocaten.nl
Jack Leeman

procesvoering, onderneming en aandeelhouders, vastgoed

+31 (0)10 209 27 75 leeman@lvh-advocaten.nl
Hans Rijntjes

procesvoering, huur (contract en ontruiming), incasso, onderneming en aandeelhouders

rijntjes@lvh-advocaten.nl +31 (0)10 209 27 40
Leoni van Westen

procesvoering, incasso

+31 (0)10 209 27 75 vanwesten@lvh-advocaten.nl

Meer advocaten >